Annonse


Hvordan lykkes med oppdrett på MS
29 juni 2017 #1
Så, jeg fikk tips om å lage knegg om dette, så da gjør jeg det. Helt siden jeg selv var stor og hadde en skikkelig vellykka avl på siden, har det vært et stort problem; mange nye kommer ikke til. Ingen forteller dem hva de gjør galt, og de blir sittende i en uendelig loop av uvitenhet. Litt som meg selv nå. Det er et merkehysteri på MS, og ikke misforstå meg feil her; jeg sier ikke at "merkestallene" er dårlige, for det er de ikke. De som har stor, vellykka avl her på MS er råflinke på det de gjør, om det så gjelder fotografering, redigering eller design, så KAN de det, så jeg skylder ikke på dere her, altså. Problemet er mer forbrukerne her på denne siden, antakeligvis meg selv inkludert. Hva er det som har gjort at vi nekter å prøve noe nytt? Når man skal starte med avl på MS begynner man ofte i det små, man legger ut flere ting oftere, og håper noe biter på, men når folk faktisk ikke biter på, og man ikke vet hvorfor, er det vanskelig å holde på motivasjonen og bli bedre. Hva er det som gjør at vi ikke en gang gidder å bruke et minutt av livet vårt på å fortelle hva som er galt med akkurat det dyret som er på bud? Hvorfor orker vi ikke å sette oss ned og skrive litt feedback på hvorfor man ikke byr? Det kan jo være hva som helst. Feil vinkel på bildet, fargene på bildet, bildet i seg selv, navnet, kanskje? Rasen? Her syntes jeg faktisk at vi alle sammen burde prøve å trykke på HH-er hvor folk sier det er dyr på bud og se på dyret. Virkelig se på det. Hva kan oppdretter gjøre annerledes? Hvordan kunne bildet vært bedre? Hva slags navn passer bedre til dette dyret? Hvordan kan oppdretter bli bedre? I stedet for å bare ignorere alt sammen totalt, er konstruktiv en veldig god ting. Dette gjelder alle sammen, ikke bare vi som kjøper, men vi som lager også. Alle burde sette seg ned i et minutt og kommentere hva som burde være bedre, eller hva som hindrer en i å by. Så klart, er det fordi budene er så høye er det jo ikke nødvendig, men dersom du ser et bilde og tenker "shit! det var fint, men.." - så si det, da vel! Skrik ut til oppdretter, så kanskje det blir bedre, Da får vi finere dyr, og oppdrettere blir bedre og motivert. Kan vi ikke prøve på noe slikt, da? Please? Ris og ros er SKIKKELIG viktig, og som veteran på siden med vellykket heste- og hundeavl, hvor hesteavlen var preget av tillatelsesbilder(med over 40 premierte), så finner jeg det ekstremt vanskelig å starte opp igjen, og en del av meg lurer nesten på om det hadde vært lettere med å starte opp igjen med kjente navn som Rickie, Wha eller Boleyn.
20 juli 2017 #6

Jeg kunne gjerne ha tenkt meg litt konstruktiv kritikk på katten jeg har på bud atm 8)

29 juni 2017 #5

"Merkestaller" tror jeg ikke har vært en greie på flere år, da alle drømte om dyr fra f.eks. IRL og Aasbo - i alle fall ikke i en like stor grad, siden MS er mindre og alle er eldre og litt nærmere på hverandre (mindre miljø + loggen). MS har i alle fall forandra seg mye siden den tida. Nå er vi eldre, mange av oss har drevet med Photoshop, Lightroom, tegning, koding, fotografering og lignende i mange år, noen har til og med gått MK på vgs eller tatt annen høyere utdanning innen foto og grafisk design o.l. pga MS. Jeg har avlet egenfotograferte hester på Conversano i 8 år, og det har vært en gradvis utvikling i oppdretten. Jeg har blitt bedre til å fotografere, redigere bilder, lage design, kode og sånt fordi jeg har øvd i årevis, og det gjelder også alle andre her som har gjort det samme Når det gjelder det å få solgt dyr i dag, er jeg sikker på at de fleste i all hovedsak vurderer om de skal by på/kjøpe et dyr ut fra hvor godt de liker bildet (og sikkert noe ut fra navn, stamtavle, design etc.), ikke om det står "Dyr fra superpopulær stall". Når det gjelder konstruktiv kritikk, unngår jeg helst å komme med det hvis ikke vedkommende har bedt om det, for det er ikke alle som er interessert i det, og da risikerer man heller å såre noen. Ikke alle blir inspirert av det, så man bør være litt forsiktig med hva man skriver

29 juni 2017 #4
Svar på dette innlegget:
#1 Så, jeg fikk tips om å lage knegg om dette, så da gjør jeg det. Helt siden jeg selv var stor og hadde en skikkelig vellykka avl på siden, har det vært et stort problem; mange nye kommer ikke til. Ingen forteller dem hva de gjør galt, og de blir sittende i en uendelig loop av uvitenhet. Litt som meg selv nå. Det er et merkehysteri på MS, og ikke misforstå meg feil her; jeg sier ikke at ´´merkestallene´´ er dårlige, for det er de ikke. De som har stor, vellykka avl her på MS er råflinke på det de gjør, om det så gjelder fotografering, redigering eller design, så KAN de det, så jeg skylder ikke på dere her, altså. Problemet er mer forbrukerne her på denne siden, antakeligvis meg selv inkludert. Hva er det som har gjort at vi nekter å prøve noe nytt?

Når man skal starte med avl på MS begynner man ofte i det små, man legger ut flere ting oftere, og håper noe biter på, men når folk faktisk ikke biter på, og man ikke vet hvorfor, er det vanskelig å holde på motivasjonen og bli bedre. Hva er det som gjør at vi ikke en gang gidder å bruke et minutt av livet vårt på å fortelle hva som er galt med akkurat det dyret som er på bud? Hvorfor orker vi ikke å sette oss ned og skrive litt feedback på hvorfor man ikke byr? Det kan jo være hva som helst. Feil vinkel på bildet, fargene på bildet, bildet i seg selv, navnet, kanskje? Rasen? Her syntes jeg faktisk at vi alle sammen burde prøve å trykke på HH-er hvor folk sier det er dyr på bud og se på dyret. Virkelig se på det. Hva kan oppdretter gjøre annerledes? Hvordan kunne bildet vært bedre? Hva slags navn passer bedre til dette dyret? Hvordan kan oppdretter bli bedre? I stedet for å bare ignorere alt sammen totalt, er konstruktiv en veldig god ting. Dette gjelder alle sammen, ikke bare vi som kjøper, men vi som lager også. Alle burde sette seg ned i et minutt og kommentere hva som burde være bedre, eller hva som hindrer en i å by. Så klart, er det fordi budene er så høye er det jo ikke nødvendig, men dersom du ser et bilde og tenker ´´shit! det var fint, men..´´ - så si det, da vel! Skrik ut til oppdretter, så kanskje det blir bedre, Da får vi finere dyr, og oppdrettere blir bedre og motivert. Kan vi ikke prøve på noe slikt, da? Please? Ris og ros er SKIKKELIG viktig, og som veteran på siden med vellykket heste- og hundeavl, hvor hesteavlen var preget av tillatelsesbilder(med over 40 premierte), så finner jeg det ekstremt vanskelig å starte opp igjen, og en del av meg lurer nesten på om det hadde vært lettere med å starte opp igjen med kjente navn som Rickie, Wha eller Boleyn.
bastard

Vil ikke si at jeg legger noe spesielt fokus på hvem selgeren er når jeg legger inn bud på et dyr. Kan forsåvidt bare snakke på egne vegne der men. Hva jeg velger å tro er at det er elementer som farger, cropping, bakgrunn, lys og kontraster ++ som gjør at man trekkes mot et bilde og er derfor man velger å legge inn bud. Men det kan for all del være tilfellet at man tenker over hvem det er som selger, eller at det spiller inn i beslutningen om hvor vidt man skal by eller ikke. Men jeg vil tro at det er ulike foto/redigeringselementer ved et bilde som blir lagt mest vekt på av folk her, og utgjør en stor del av interessen man har for å by på det. Synes absolutt det er en fin ting å bli bedre på tilbakemeldinger. Synes derimot da at det også bør spesifiseres under bildet at man ønsker det. Sånt kan fort bli tatt som "kritikk", spesielt når det ikke engang har blitt etterspurt på bilde. Men vil absolutt bli bedre på å legge igjen tilbakemeldinger ved etterspørsel selv, men vet også med meg selv hvert fall, at jeg ikke er noe spesielt flink på hverken redigering eller fotografering, og kan synes det er 'ukomfortabelt' å legge igjen feedback, når jeg føler jeg har så lite peiling selv, og er vel også derfor jeg er veldig dårlig på det! Tilbakemeldinger er likevel absolutt en fin ting som det bør være mer av, og vil prøve å jobbe med det selv også, dersom det etterspørres :-)

29 juni 2017 #3
Svar på dette innlegget:
#2 Jeg tenker at dette er en viktig diskusjon å ta opp, ikke bare av staller som ikke har fått det til, men også stallene som har fått det til og som er suksessfulle på sine områder. Hva slags tips kan de komme med, og hvilke erfaringer kan de dele med andre? Selv har jeg ikke ingen preferanser når det kommer til egne bilder eller tillatelsesbilder (dersom man har lov til å bruke bildene, selvsagt). Jeg tror at mye av suksessen kommer fra at stallene er aktive og skriver mange statuser og HH-er, noe som gjør at de eksponeres til flere på ms. Det er selvsagt mye arbeid som ligger i en suksessfull stall, og det har ikke alle muligheten til. I tillegg så er det mange som ikke har tilgang til dyr på en daglig basis. Jeg hadde selv ikke dyr før for snart to år siden, og hadde derfor ikke muligheten til å ta masse bilder før da, og dermed ikke kunne starte opp en avl da. Om interessen er der for meg å starte en nå som jeg har tilgang til en dyr er nok liten, men muligheten er der jo selvsagt. Men hvordan kommer man seg da inn i ´´markedet´´? Det er gjerne slike tips en vil ha. Og det er ikke alltid en har mulighet til å kjøpe aviser hvor de store stallene kommer med tips til hva en kan gjør.
Jeg syns det er et interessant tema å ta opp, og ikke minst at vi burde snakke om det - både nye og gamle på ms.
superhuman

Ja, nettopp! Hvor genialt hadde det ikke vært om de største av de største kom med tips og triks til hva man burde gjøre - enten med bildene, designene, temaene, navnene eller markedsføringen? Selv har jeg alltid hatt en hund rundt meg, som gjorde at Kaos-avlen min på Rickie/Wha/Boleyn tok helt av. Ved siden av hadde jeg også en sykt vellykka avl med araberhester. Hvordan gjorde jeg det? Jeg har helt ærlig talt ikke peiling. Jeg husker den første hesten jeg laget vant utstillingen, og etter det tok det helt av, liksom. Men hvordan klarer man det uten av ting vinner i utstillingen? Alle burde delta, alle har garantert en mening om nettopp dette!

29 juni 2017 #2
Svar på dette innlegget:
#1 Så, jeg fikk tips om å lage knegg om dette, så da gjør jeg det. Helt siden jeg selv var stor og hadde en skikkelig vellykka avl på siden, har det vært et stort problem; mange nye kommer ikke til. Ingen forteller dem hva de gjør galt, og de blir sittende i en uendelig loop av uvitenhet. Litt som meg selv nå. Det er et merkehysteri på MS, og ikke misforstå meg feil her; jeg sier ikke at ´´merkestallene´´ er dårlige, for det er de ikke. De som har stor, vellykka avl her på MS er råflinke på det de gjør, om det så gjelder fotografering, redigering eller design, så KAN de det, så jeg skylder ikke på dere her, altså. Problemet er mer forbrukerne her på denne siden, antakeligvis meg selv inkludert. Hva er det som har gjort at vi nekter å prøve noe nytt?

Når man skal starte med avl på MS begynner man ofte i det små, man legger ut flere ting oftere, og håper noe biter på, men når folk faktisk ikke biter på, og man ikke vet hvorfor, er det vanskelig å holde på motivasjonen og bli bedre. Hva er det som gjør at vi ikke en gang gidder å bruke et minutt av livet vårt på å fortelle hva som er galt med akkurat det dyret som er på bud? Hvorfor orker vi ikke å sette oss ned og skrive litt feedback på hvorfor man ikke byr? Det kan jo være hva som helst. Feil vinkel på bildet, fargene på bildet, bildet i seg selv, navnet, kanskje? Rasen? Her syntes jeg faktisk at vi alle sammen burde prøve å trykke på HH-er hvor folk sier det er dyr på bud og se på dyret. Virkelig se på det. Hva kan oppdretter gjøre annerledes? Hvordan kunne bildet vært bedre? Hva slags navn passer bedre til dette dyret? Hvordan kan oppdretter bli bedre? I stedet for å bare ignorere alt sammen totalt, er konstruktiv en veldig god ting. Dette gjelder alle sammen, ikke bare vi som kjøper, men vi som lager også. Alle burde sette seg ned i et minutt og kommentere hva som burde være bedre, eller hva som hindrer en i å by. Så klart, er det fordi budene er så høye er det jo ikke nødvendig, men dersom du ser et bilde og tenker ´´shit! det var fint, men..´´ - så si det, da vel! Skrik ut til oppdretter, så kanskje det blir bedre, Da får vi finere dyr, og oppdrettere blir bedre og motivert. Kan vi ikke prøve på noe slikt, da? Please? Ris og ros er SKIKKELIG viktig, og som veteran på siden med vellykket heste- og hundeavl, hvor hesteavlen var preget av tillatelsesbilder(med over 40 premierte), så finner jeg det ekstremt vanskelig å starte opp igjen, og en del av meg lurer nesten på om det hadde vært lettere med å starte opp igjen med kjente navn som Rickie, Wha eller Boleyn.
bastard

Jeg tenker at dette er en viktig diskusjon å ta opp, ikke bare av staller som ikke har fått det til, men også stallene som har fått det til og som er suksessfulle på sine områder. Hva slags tips kan de komme med, og hvilke erfaringer kan de dele med andre? Selv har jeg ikke ingen preferanser når det kommer til egne bilder eller tillatelsesbilder (dersom man har lov til å bruke bildene, selvsagt). Jeg tror at mye av suksessen kommer fra at stallene er aktive og skriver mange statuser og HH-er, noe som gjør at de eksponeres til flere på ms. Det er selvsagt mye arbeid som ligger i en suksessfull stall, og det har ikke alle muligheten til. I tillegg så er det mange som ikke har tilgang til dyr på en daglig basis. Jeg hadde selv ikke dyr før for snart to år siden, og hadde derfor ikke muligheten til å ta masse bilder før da, og dermed ikke kunne starte opp en avl da. Om interessen er der for meg å starte en nå som jeg har tilgang til en dyr er nok liten, men muligheten er der jo selvsagt. Men hvordan kommer man seg da inn i "markedet"? Det er gjerne slike tips en vil ha. Og det er ikke alltid en har mulighet til å kjøpe aviser hvor de store stallene kommer med tips til hva en kan gjør. Jeg syns det er et interessant tema å ta opp, og ikke minst at vi burde snakke om det - både nye og gamle på ms.

29 juni 2017 #1

Så, jeg fikk tips om å lage knegg om dette, så da gjør jeg det. Helt siden jeg selv var stor og hadde en skikkelig vellykka avl på siden, har det vært et stort problem; mange nye kommer ikke til. Ingen forteller dem hva de gjør galt, og de blir sittende i en uendelig loop av uvitenhet. Litt som meg selv nå. Det er et merkehysteri på MS, og ikke misforstå meg feil her; jeg sier ikke at "merkestallene" er dårlige, for det er de ikke. De som har stor, vellykka avl her på MS er råflinke på det de gjør, om det så gjelder fotografering, redigering eller design, så KAN de det, så jeg skylder ikke på dere her, altså. Problemet er mer forbrukerne her på denne siden, antakeligvis meg selv inkludert. Hva er det som har gjort at vi nekter å prøve noe nytt? Når man skal starte med avl på MS begynner man ofte i det små, man legger ut flere ting oftere, og håper noe biter på, men når folk faktisk ikke biter på, og man ikke vet hvorfor, er det vanskelig å holde på motivasjonen og bli bedre. Hva er det som gjør at vi ikke en gang gidder å bruke et minutt av livet vårt på å fortelle hva som er galt med akkurat det dyret som er på bud? Hvorfor orker vi ikke å sette oss ned og skrive litt feedback på hvorfor man ikke byr? Det kan jo være hva som helst. Feil vinkel på bildet, fargene på bildet, bildet i seg selv, navnet, kanskje? Rasen? Her syntes jeg faktisk at vi alle sammen burde prøve å trykke på HH-er hvor folk sier det er dyr på bud og se på dyret. Virkelig se på det. Hva kan oppdretter gjøre annerledes? Hvordan kunne bildet vært bedre? Hva slags navn passer bedre til dette dyret? Hvordan kan oppdretter bli bedre? I stedet for å bare ignorere alt sammen totalt, er konstruktiv en veldig god ting. Dette gjelder alle sammen, ikke bare vi som kjøper, men vi som lager også. Alle burde sette seg ned i et minutt og kommentere hva som burde være bedre, eller hva som hindrer en i å by. Så klart, er det fordi budene er så høye er det jo ikke nødvendig, men dersom du ser et bilde og tenker "shit! det var fint, men.." - så si det, da vel! Skrik ut til oppdretter, så kanskje det blir bedre, Da får vi finere dyr, og oppdrettere blir bedre og motivert. Kan vi ikke prøve på noe slikt, da? Please? Ris og ros er SKIKKELIG viktig, og som veteran på siden med vellykket heste- og hundeavl, hvor hesteavlen var preget av tillatelsesbilder(med over 40 premierte), så finner jeg det ekstremt vanskelig å starte opp igjen, og en del av meg lurer nesten på om det hadde vært lettere med å starte opp igjen med kjente navn som Rickie, Wha eller Boleyn.