Annonse


Ef/Tillatelse
9 august 2015 #1
Hva er EF? huehue
14 august 2015 #9

Jeg forstår veldig godt fortvilelsen din, men jeg må si at jeg ikke klarer å støtte deg 100% i uttalelsen din. Jeg har vært medlem her så og si siden oppstarten av siden. Jeg har brukt både tillatelsesbilder og egenfotograferte bilder. Uansett type bilder, det er vanskelig å starte opp en avl. Selvfølgelig er egenfotograferte bilder mer populære, rett og slett fordi det er noe eget. I en periode var Volomite (perfect poms-bilder) et meget vellykket oppdrett, men så forsvant populariteten når en haug med andre medlemmer brukte de samme bildene. Forståelig? Absolutt. Det er ikke gøy å ha et dyr med et bilde som finnes på 3 andre dyr. Jeg forstår at det er kjipt for de medlemmene som ikke har egne dyr å fotografere og/eller som ikke har et kamera. Men, det fine med at flere bruker egenfotograferte bilder, er at antall staller som bruker de samme tillatelsesbildene synker. Da kan også denne type bilder bli populære. Men som nevnt før, uansett type bilder, å komme i gang med en avl er vanskelig uansett. Kingsland nevner at man lærer mye av å gjøre ting selv. Så absolutt. Gode fotokunnskaper gagner meg ikke bare innpå siden, men også når jeg er på tur og vil forevige minner. Hadde det ikke vært for siden (og msn groups), hadde jeg aldri lært meg hverken foto, webdesign eller html. Jeg hadde ikke hatt et speilrefleks en gang. Disse tingene jeg har lært fordi jeg var innpå siden og jeg har fått bruk for flere ganger, og ikke minst, mye glede av dem. Jeg synes det er synd at fokuset ligger på det å være mest mulig populær, drive mest suksessfullt oppdrett og tjene mest mulig stallpenger, ikke på å drive med noe man liker, interesserer seg for og for å ha det gøy. Anyways, det er ingen fasit på hva som er god avl. Men det sier seg selv at et bilde som ikke alle andre har, er mer interessant enn et bilde som 4 andre staller bruker på sine dyr. Jeg byr på begge deler, bare bildet er fint og ikke alle andre har det.

14 august 2015 #8

Jeg kan forstå at det er utrolig leit og ikke få solgt noen dyr. Jeg var der selv for ikke mange ukene siden, og er forsåvidt fortsatt det. Men hardt arbeid er nøkkelen - og jeg synes det er fint man må gjøre en effort for og komme på topp. Man lærer jo så mye innen hmtl, foto og design - og tegning om man virkelig står på for og nå toppen. Tenk så lite vi hadde lært om det bare var og ta et tillatelsebilde og tegne en strek i paint og si solgt da. :-)

10 august 2015 #7

Jeg syns EF-bilder er det beste, nettopp fordi jeg ikke har noen interesse av å ha samme bildet på et dyr som også fire andre staller har. Jeg kunne godt ha solgt 6 like bilder av mine EF-bilder også, men folk vil ikke ha det. Folk vil ha noe eget, som ikke alle andre har. Noe de kan være stolt over å si "Dette har jeg og ingen andre". Derfor er tillatelsesbilder, som så godt som alle kan få tak i, ikke lenger attraktive.

9 august 2015 #6

Så jeg mener at de fleste burde satse på egenfotografert om de har mulighet, og at de som lærer av andre også kan lære enkle steg videre til nye om den tid kommer. De som selvsagt ikke har mulighet skal få lov å selge tillatelse, og jeg har ingen problem med å by på det så samt jeg har mulighet å virkelig vil ha dyret

9 august 2015 #5

(..) at alt arbeidet oppdretteren har lagt inn i dyret gir dyret noe eget. Jeg ser ofte hjelpsomme medlemer hjelpe andre med redigering, de viser hvordan ting skal gjøres, og ja de legger også bildene til andre ut på bud slik at de får en god sum for dyrene. Og dette gjør de HELT gratis! Jeg synes det er så flott og se, spessielt siden jeg selv også fikk hjelp med dette av 4 fantastiske personer her inne som idag er gode venner av meg - og slik lærte jeg også mye om redigering.

9 august 2015 #4

Synes dette blir litt feil. Grunnen til at EF-bilder ble så populært til og begynne med er jo fordi det floret av tilatelses bilder på alle søstersidene, flere og flere startet med de samme bildene fordi de solgte, folk brukte bilder uten tillatelse for å få en populær avl og hele siden mistet rett og slett preget av at folk hadde noe "eget". Jeg kan gjerne kjøpe ett tillatelse bilde om jeg liker det, null problem, men selvsagt liker jeg EF best pga at jeg føler (..)

9 august 2015 #3

Værtfall hvis man ikke har mange hester selv ja, enig i den

9 august 2015 #2

Er faktisk litt enig i det du sier forresten! Føler også at det er de samme som vinner utstillingen hele tiden, pga navnet ...

9 august 2015 #1

Hva er EF? huehue