Annonse


Hunderaser - Hvilken rase er din hund/dine hunder?
27 oktober 2014 #1
Hadde vært morsomt å høre hvilke hunderaser vi som er innpå minstall eier i det virkelige liv. Er den renraset eller en blandingshund? Hvis blanding, hva er den blanding av? Hvilke erfaringer har du med hunderasen?
11 juli 2015 #5

Blanding av flatcoat(75%) og collie(25%). En kjempe rolig hannhund, men samtidig har mye energi og er en morsom turkamerat! Veldig godt lynne, lydig og snill og er veldig glad og nyskjerrig. Han heter Kowak ^^

11 juli 2015 #4

har ikke hund selv men stefaren min har han har irsk setter, breton, engelsk setter også har mamma puddel

30 oktober 2014 #3

Er ganske sikker på at alle har fått det med seg nå - men jeg har sheltietispa Sparta. Lite erfaring med rasen fra før av (tror jeg klappa en for første gang hos oppdretter, haha), men det var liksom den eneste som passa - grei størrelse, familieegenskaper og likevel driv. Er ikke fan av de klassiske selskapsrasene (søte, men passer ikke for meg), vil ha hardførhet og litt bruksegenskaper, samtidig som jeg ikke er erfaren nok til å kunne ta en krevende en - og shetland sheepdog er jo en av verdens vakreste. Forholdsvis lite pelsstell også. Og så har vi jo Junior da, dansk-svensk gårdshund på to år. Kraftig kar, verdens mest happy fyr, men nervøs og med mye jakt i seg. Kjøpte han av oppdretter da han var ett år gammel, da min mor var ute etter en hund å overta men ikke ville ha valp. DSG hadde vi litt mer peiling på, da søstra mi fikk hunden sin året før fra samme oppdretter. Begge er renrasede og registrerte med svært pene stamtavler. x)

27 oktober 2014 #2

Jeg kan jo starte for å få tråden ordentlig i gang. Jeg eier ei tispe av rasen Malteser og venter på å få nummer to i hus. Har verdens beste opplevelse av rasen, en kjærlig hund med utrolig godt gemytt og overhodet ingen tegn til aggressivitet. Små hunder har tendes til å få helseproblemer, Fia er operert for patella lukasjon på begge bakføtter (arvelig - hun er spansk, så spanjolene som avlet henne fram har nok ikke brydd seg stort om det). Men som nevnt, jeg har verdens beste opplevelse av hunderasen og anbafaler den for alle som ønsker seg en liten familiehund som både kan slumme på sofa'n og være med på fjelltur. Krever en del pelsstell, men det er jo bare å ta fatt i børsten og børste litt hver dag

27 oktober 2014 #1

Hadde vært morsomt å høre hvilke hunderaser vi som er innpå minstall eier i det virkelige liv. Er den renraset eller en blandingshund? Hvis blanding, hva er den blanding av? Hvilke erfaringer har du med hunderasen?